1128
page-template-default,page,page-id-1128,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.4.4,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-underline,smooth_scroll,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1617
Afscheid

Speciale dank gaat uit naar de ouders van Lev, Puck en Isabel voor hun toestemming om (beelden van) de afscheidsclip hier met u te delen. 

 

Voor Lev’s ouders heb ik een korte clip gemaakt die zij verstuurd hebben naar vrienden, familie en kennissen om hen te bedanken voor hun aanwezigheid en steun. De ouders van Lev hebben daarnaast een lange film op USB-stick ontvangen met alle beelden van de dag.

De ouders van Lev: “Wij zijn jou ontzettend dankbaar dat jij (zelf hoogzwanger) de hele uitvaart wou vastleggen van de laatste dag dat Lev bij ons mocht zijn…De film is echt prachtig geworden en zo waardevol!”.

De dag waarop je afscheid neemt van jouw dierbare, flitst vaak aan je voorbij. Daarom kan het prettig zijn om het afscheid op beeld te laten vastleggen.

De speeches, het sluiten van de kist, het afscheid nemen… het kunnen allemaal momenten zijn die u graag vastgelegd wilt hebben. Wanneer u erover denkt het afscheid te laten filmen, neemt u dan gerust contact op. Samen nemen we uw wensen door en kijken we wat het beste bij u past.

 

Vanwege alle emoties vind ik dit de moeilijkste, maar tegelijkertijd ook de meest dankbare films om te maken. Ik hoop dat ik iets voor u mag betekenen als u afscheid moet nemen van uw jonge kindje, of als u uw man/vrouw heeft verloren op jonge leeftijd. Ik zal met alle liefde en aandacht zorgen dat het afscheid mooi op beeld staat, zodat u later, mocht er behoefte aan zijn, het afscheid kan terugkijken.

Mijn afscheidsfilms zijn geen statische films, ik probeer er jullie liefde, emoties en details in te verwerken.

Baby's en kindjes
Afscheidsfilm

Voor de ouders van Puck heb ik het condoleren en de begrafenis vastgelegd van hun meisje. Ze zeggen het volgende hierover: “We mensen willen laten weten dat deze mogelijkheid (het filmen van het afscheid) bestaat. Vaak is het al zo druk dat je niet denkt aan de mogelijkheid om het te laten vastleggen en zeker niet als je het niet kent… Je hebt het kindje maar één week tastbaar. Dan moet je alle herinneringen vastleggen voor je toekomst (broertjes, zusjes etc én voor jezelf). Het is veel waardevoller dan foto’s voor ons. Door het beeld en onze liedjes van het condoleren en de begrafenis, is het echt onze Puck ♥”

Van de ouders van Isabel mag ik onderstaand filmpje delen. Het afscheid van hun dochtertje was erg mooi, liefdevol én tegelijkertijd intens verdrietig. 

De manier waarop de ouders vorm hebben gegeven aan het welkom heten én afscheid nemen van hun kleine meisje was heel bijzonder. Zo waren er ballonnen, beschuit met muisjes, maar ook roze kaarsjes, roosjes en bellenblaas. De dag sloten ze met hun naasten af met een lunch en een énorme fles wijn, om het leven te vieren.

 

Bij een afscheid van een kindje raad ik u zeker aan eens op de website van Houvast Uitvaartzorg te kijken. Zij bieden gespecialiseerde begeleiding aan ouders van kinderen die tijdens de zwangerschap of na de geboorte overleden zijn tot de leeftijd van een jaar. Ze zijn zelf ervaringsdeskundigen en weten dus als geen ander waar jullie doorheen gaan. Zij zorgen ervoor dat de uitvaart zowel een moment van verwelkoming als afscheid zal zijn.