Bruiloft - Caat Videograaf
De videograaf voor bijzondere beelden van je bevalling, een newbornvideo, newbornfoto’s, liefdevolle trouwfilm of afscheidsfilm.
Geboortefilm, geboortevideo, bevallingsverhaal, bevallingsfilm, bevallingsreportage, bevalling, baby, keizersnede, newbornvideo, newborn, newbornclip, newbornfoto, newbornmovie, geboortefoto, geboortefotografie, geboorteclip, videograaf, film, trouwfilm, trouwclip, trouwerij, weddingclip, weddingfilm, bruiloftsfilm, afscheid, afscheidsfilm, uitvaartfilm, aftermovie, bedrijfsclip, bedrijfsfilm, promofilm, promo, promotiefilm, sportevenement, sportfilm, huwelijk, baby
1076
page-template-default,page,page-id-1076,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-underline,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Beleef!

Jullie hebben vast al een fotograaf geregeld en nu zoek je informatie over een videograaf. Dat snap ik: DE mooiste dag van jullie leven vliegt voorbij en ik begrijp dat je delen van de dag later nog eens wilt terug zien én horen! Denk aan die gave toespraak van opa, dat je wordt weggegeven door je vader, dat jullie ‘JA!’ tegen elkaar zeggen en ga zo maar door. Je wilt alles nogmaals ‘Bekijken, beluisteren en beleven!’.

 

Veel videograven bieden als eindproduct een filmpje aan van rond de 5 minuten. Dan kan ik ook wel, maar mijn voorkeur gaat er naar uit om een lange film te maken (in chronologische volgorde van de dag), in combinatie met een mini clip (1 min). Jullie trouwdag gaat waarschijnlijk super snel voorbij en je wordt geleefd. Hoe fijn is het dan dat je op een later moment rustig een lange film kunt kijken van jullie dag?! Dat je er echt even voor kunt gaan zitten en de momenten niet in sneltreintempo voorbij komen. Mocht je kiezen voor een korte clip (die van 5 minuten) moet je zeker bedenken dat er veel van het materiaal niet in de eindfilm komt: dat ik veel moet knippen in al het mooie materiaal.

Werkwijze

Vooraf

 

Vooraf maken we natuurlijk eerst even kennis en lopen we jullie dag door van A tot Z. Ik wil bijvoorbeeld weten of er speciale gasten zijn (bijvoorbeeld opa’s/oma’s die wat meer op beeld mogen), of er gevoelige familierelaties zijn, wat de planning is, locaties, bijzonderheden enzovoorts… En uiteraard wil ik ook júllie leren kennen! Dus ik hoor graag wie jullie zijn, wat jullie achtergronden zijn en wat jullie dag zo leuk maakt.

Ik vind bruiloften waarbij bruidsparen precies doen waar ze zelf het meest gelukkig van worden, de leukste bruiloften. Ook een eigen muzieksmaak vind ik erg leuk. Dat mogen Nederlandse toppers zijn, maar ook rocknummers of hele oude muziek. De ‘standaard’ trouwnummers zijn natuurlijk ook oké, maar echt jullie eigen smaak, waardoor het echt júllie film wordt, vind ik het allerleukst!

 

Tijdens

 

Tijdens jullie dag neem ik zo veel mogelijk materiaal op. Ik loop eigenlijk continue rond met mijn camera in de hand en als ik denk: dat wil het bruidspaar vast ook zien, neem ik het op. Ik ben altijd op zoek naar leuke plekken en misschien zie je me zomaar ergens bovenop staan. Dit zorgt ervoor dat ik na een dag filmen (ook vanwege de 4K kwaliteit) zo 150 GB aan materiaal heb. Dat is echt enorm veel…

Ik heb standaard twee camera’s mee, twee statieven, heel veel geheugenkaartjes en accu’s, een gimbal en meerdere geluidsopname-apparatuur. Omdat ik genoeg camera’s mee heb, kan ik ook de hele ceremonie opnemen. Deze ceremonie ontvangen jullie dan als apart bestand.

 

Het belangrijkste vind ik dat jullie je tijdens de dag kunnen concentreren op wat er wordt gezegd en niet door mij worden afgeleid. Uit de reviews blijkt dat dit goed lukt: mensen hebben soms niet door dat ik er ben en noemen me ‘onzichtbaar‘. Ik zal dus altijd proberen afstand te houden en niet tussen de gasten, de BABS en jullie in staan.

Ik beschik over een dasspeld-microfoon: dat is een klein microfoontje die de bruidegom op z’n pak draagt (het apparaatje gaat dan in de binnenzak). Dat zorgt voor heel helder geluid; helemaal top voor tijdens geloftes en het ja-woord!

Aan het eind van de dag is de kans groot dat jullie samen met jullie gasten aan tafel schuiven. De details van het dineren, aankleding, bereiding is leuk om in beeld te brengen. Minder charmant is het filmen van mensen die aan het eten zijn. Dit is de reden dat sommige bruidsparen mij vanaf dit moment niet meer nodig hebben.

 

Achteraf

 

Standaard worden alle beelden in 4K opgenomen. Als ik thuiskom, zet ik altijd eerst alle bestanden op mijn harde schijf en ga ik zo snel mogelijk voor jullie aan de slag. Helaas ligt mijn werktempo (met drie kinderen) iets lager dan voorheen, maar ik probeer de films altijd uiterlijk binnen 4 weken op te leveren. Mocht er onverwachts iets tussenkomen, laat ik van me horen.

Trouwfilms
Prijzen
 • Basis pakket

  • Trouwclip (ong. 5 – 8 min, afhankelijk van jullie wens)
  • Bepaal zelf het gewenste lettertype en de muziek
  • 8 uur filmen
  • Oplevering via Vimeo.com
  • Ondertiteling mogelijk, vraag naar de voorwaarden
  • € 1.350,-

 • All in pakket

  • Mini trouwclip (ong. 1 a 2 min, afhankelijk van jullie wens)
  • Lange trouwfilm (ong. 40-45 min)
  • Bepaal zelf het gewenste lettertype en de muziek
  • 8 uur filmen
  • Oplevering via Vimeo.com
  • Ondertiteling mogelijk, vraag naar de voorwaarden
  • € 1.750,-

Mochten de bovenstaande pakketten niet helemaal zijn zoals je hoopte, kun je ook altijd zelf een pakket samenstellen.

Elk uur extra filmen: € 150,- (alleen i.c.m. een pakket)

Ceremonie: € 350,- excl. reiskosten (ook apart te boeken! Ook een goed idee als er iemand vanwege ziekte niet bij kan zijn)

Film op USB stick in gepersonaliseerd houten doosje: € 25,- (bijvoorbeeld i.c.m. alleen de ceremonie)

 

Als ik de film(s) klaar heb en jullie daarover heb geïnformeerd, vraag ik om de factuur te voldoen. Op het moment dat ik het geld heb ontvangen, ontvangen jullie direct een link (en wordt, als daar sprake van is, de USB stick via de post verstuurd). Door deze manier van werken hoef je je geen zorgen te maken over geld, als de bruiloft bijvoorbeeld onverhoopt niet door zou gaan.