922
page-template-default,page,page-id-922,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--touch,stockholm-core-2.4.4,qodef-qi--touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,menu-animation-underline,smooth_scroll,no_animation_on_touch,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1617
Geboorte

Wil je een blijvende herinnering aan de eerste ontmoeting met je kindje? Dan is het laten maken van geboortefoto’s/geboortefilm misschien iets voor jou!

Uit ervaring weet ik dat naast het hebben van een geboortefilm, een boek met geboortefoto’s ook erg waardevol is. Krijg je een keizersnede? Dan kunnen van de geboorte alleen foto’s gemaakt worden, omdat in een OK enkel fotograferen is toegestaan.

 

Kijk je naar de filmvoorbeelden? Zet de kwaliteit dan even op 4K.

Wil je meer voorbeelden zien? Dan kom ik graag een keer bij je langs om bijvoorbeeld een filmpje/foto’s van een badbevalling, geboorte in het ziekenhuis of een thuisbevalling te laten zien. Omdat ik de beelden graag in eigen bezit houd, stuur ik ze niet op en zul je ze niet vinden op social media / website. Privacy vind ik erg belangrijk.

Geboortefoto's
Jop-106
Wombposition
Foetushouding
Werkwijze

Vooraf

 

Allereerst laat je me de uitgerekende datum weten. In een kennismakingsgesprek geef je duidelijk aan of je de geboorte het liefst liefst gefilmd of gefotografeerd wilt hebben en bespreken we jouw/jullie wensen. Je houdt me op de hoogte van alle controles die je hebt en als je het idee hebt dat de bevalling is begonnen, laat je me dit direct weten.

Wordt er een keizersnede gepland? Dan kun je bij je gynaecoloog aangeven dat je een geboortefotograaf meeneemt. Uiteraard hoor ik ook dan z.s.m. de datum waarop jullie kindje gehaald wordt.

 

Tijdens

 

Tijdens de geboorte maak ik in alle rust en stilte beelden en luister goed naar de wensen van jou en jouw verloskundige (of het medische personeel). Ik heb mijn camera is ‘stille modus’ staan: hierdoor hoor je geen klik als ik fotografeer.

Als er tijdens de geboorte wordt gekozen om de baby te halen middels keizersnede, ga ik met je mee als dat van het medisch personeel mag. Jouw gezondheid en die van je baby staan altijd voorop en ik volg altijd de instructies van het medisch personeel! Ik heb een contract met het MST Enschede en, als het mag, kan ik daar mee naar de OK.

 

Achteraf

 

De foto’s en film die ik maak, zullen een weergave zijn van het gehele proces; van weeën tot na de geboorte. Eventueel zelfs een ontmoeting met een grotere broer/zus. Uiteraard met oog voor emoties, grote overzichtsbeelden, maar ook details. Ik probeer het materiaal zo snel mogelijk op te leveren. Als ik vragen heb over de beelden en hoe je de bewerking het liefste ziet (bijv sommige delen geblurd), vraag ik dat.

 

Er zit bij mij geen maximum aan het materiaal dat je krijgt: alle beelden die kwalitatief in orde zijn, mag je hebben. Dat geldt voor zowel de foto’s- als de film. Als je wil, kan ik ook een geboorteboek voor je maken. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een omslag van leer of linnen, van die mooie dikke pagina’s en of de naam er op gegraveerd moet worden. Hieronder zie je voorbeelden van zo’n geboorteboek.

Geen 24/7!

Vanwege mijn persoonlijke situatie (kinderen, andere werkzaamheden), kan ik geen garantie geven dat ik bij de geboorte aanwezig ben! Dit is de reden dat mijn tarief veel lager ligt dan de tarieven van collega geboortefotografen. Mocht je 100% zeker willen zijn dat er een geboortefotograaf aanwezig is tijdens de geboorte, raad ik je aan om een collega fotograaf te benaderen. Durf je het risico wel te lopen en wil je profiteren van een aantrekkelijk tarief, dan wil ik je graag helpen. Door veel contact te hebben via de app (bij controles of veranderingen), is de kans toch best groot dat ik wél aanwezig kan zijn. Als je bijna bent uitgerekend, zorg ik dat ik mijn spullen klaar heb en neem ik mijn camera-tas altijd mee.

Geboortefilms
Prijzen
 • Geboortereportage

  • Aanwezigheid tot +/- 1 uur na de geboorte
  • Geboortefilm (van +/- 5 min)

  OF

  • Geboortefoto’s (geen vooraf ingesteld limiet)
  • Oplevering film via Vimeo.com / foto’s via een online galerij
  • Excl. reiskosten
  • Tegen meerprijs een fotoalbum mogelijk
  • € 475,-

 • Geplande keizersnede

  • Tijd van aanwezigheid in overleg (in de wachtkamer of de holding) tot 1 à 2 uur na de keizersnede
  • Geboortefoto’s (geen vooraf ingesteld limiet)
  • Oplevering foto’s via online galerij
  • Tegen meerprijs een fotoalbum mogelijk
  • Excl. reiskosten
  • 650,-

Geschoold en gecertificeerd via de De Geboortefotograaf