Caat Videograaf | Blog over het filmen van o.a. bevallingen / babies / bruiloften
Blog over bruiloft en het maken van trouwfilms
Bevalling, bevallingsfilm, bevalling in beeld, bevallingsvideo, geboorte, geboortefilm, geboortevideo, geboorteclip, newborn, newbornvideo, newbornfilm, newbornshoot, trouwen, trouwfilm, trouwclip, trouwvideograaf, bruiloft, bruiloftsfilm, trouwerij, bedrijfsfilm
606
page-template-default,page,page-id-606,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Chris en Neeltje

 

01 juni 2018 | “De dag van vandaag, is een dag om nooit te vergeten”

 

[ Trouwclip en trouwfilm ]

 

 

Vandaag mag ik de trouwdag van Chris en Neeltje vastleggen. Om eerlijk te zijn is het een beetje spannend, want dit is de eerste bruiloft die ik vastleg met al mijn nieuwe spullen. De vraag is dus: werkt het zoals IK vind dat het moet werken…? 🙂

De eerste beelden maak ik bij Chris thuis: hij overhandigt aan z’n broertje en vader manchetknopen waar hun initialen in zijn gedrukt. Super chique! Als ik wat beelden heb gemaakt van de trouwauto en het ouderlijk huis, vertrek ik naar Daarle. In Daarle opent een heel knap bruidje de deur. Haar make-up en haren zijn al gedaan, de jurk, schoenen en accessoires mogen nog aan (en om).

Chris haalt Neeltje op in een witte oldtimer en ze rijden naar hun trouwlocatie, om daar de fotoshoot te doen. Het stel is niet gek op het maken van de foto’s, maar fotograaf Indra Simons zorgt ervoor dat er een ontspannen sfeer ontstaat en door wat kleine aanwijzingen te geven, lukt het haar om ze te laten lachen en leuke foto’s te maken. Ik hou me op de achtergrond: vaak vindt het bruidspaar de fotoshoot al ongemakkelijk genoeg en dan is het fijner als er één iemand is die aanwijzingen / opdrachten geeft. Bovendien vind ik de spontane ‘échte’ momenten voor de film leuker dan het ‘gemaakte’. Ik ben zelf niet zo van de Amerikaanse taferelen. Denk dat dat toch mijn Twentse nuchterheid is.

 

Na de fotoshoot komen de gasten aan en stellen zich op in de buurt van de trap van Het Laer in Ommen. Chris en Neeltje komen aanrijden en nemen een warm applaus in ontvangst.

Als het stel komt aanlopen bij de ceremonie zie ik familieleden wat traantjes wegpinken, maar tijdens de ceremonie wordt er vooral veel gelachen. Als de ceremonie afgelopen is, loopt het stel op een fijn dance-nummer weg van de ceremonie en opent Chris de fles champagne met een heus zwaard.

Na het proostmoment vindt de kerkelijke inzegening plaats in Ommen. Neeltje heeft het tot nu toe nog aardig droog gehouden, maar als ze wordt weggebracht door haar vader, is te zien hoe dat haar raakt. En niet alleen Neeltje schiet vol, als ik later de beelden aan het monteren ben, zie ik dat ook de mensen op de achtergrond even moeten slikken. Soms voelt het wat gek om juist díe momenten te filmen, maar hoe mooi is het dat Neeltje dit moment straks nog zo vaak terug kan kijken?! In de kerk lezen beide moeders samen een gedicht voor (dit is te horen in de film) en wordt het huwelijk voor de kerk voltrokken.

Inmiddels is het rond een uurtje of 16.00u, en is het gaan regenen. Dat betekent dat ze niet buiten aan een lange tafel zullen eten, maar dat de tafels binnen zijn gedekt. Tijdens het eten spreekt opa het stel toe en als Chris en Neeltje met hun gasten genieten van hun hoofdgerecht, vertrek ik weer richting Almelo.

 

’s Avonds ontvang ik nog wat filmbeelden van een gigantisch feest en de volgende morgen krijg ik te horen dat de dansvloer vanaf het eerste moment gevuld was en ze enorm hebben genoten.

 

Het was een hele mooie en chique bruiloft op een prachtige locatie!

Evert en Iris

 

07 juli 2018 | Best day ever

 

Lastminute verzoek!

[ Trouwclip en trouwfilm ]

 

Vaak regelen bruidsparen als één van de eerste dingen de foto- en videograaf. Evert en Iris doen het iets anders. Een week voor de bruiloft kreeg ik het verzoek van Evert om 07 juli hun bruiloft vast te leggen. Omdat het wat kortdag was, belden we dezelfde avond nog en al snel werd duidelijk dat we er samen wel uit kwamen. Binnen no-time wist ik wat ze zochten, wat de locaties waren, wie de ceremoniemeesters waren en ook hoe recht voor z’n raap Evert en Iris zijn. Ik hou ervan!

 

Om 08.00u ’s ochtends zat Iris in Hijken (blijkt dus een mini dorp in het Noorden van het land te zijn) bij de kapper en daar wilden ze graag beelden van hebben. Op zich is dat geen probleem, ware het niet dat de N36 richting Ommen afgesloten was en ik daardoor te laat zou komen. Ik reed iets harder dan was toegestaan (gelukkig is dat een bekend fenomeen bij de bruidegom) en kwam gelukkig op tijd.

Nadat de haren van Iris gedaan waren, kwam Evert bij diezelfde kapper met zijn twee zoons. Onder het genot van een bak koffie werd iedereen een beetje wakker. Toen de mannen de trouwauto gingen halen, vertrok ik met de fotograaf naar het huis van Iris. De deur ging open en wat bleek…? Iris had haar trouwjurk al aan! We hebben nog wat gezeurd of ze hem niet alsnog even uit en opnieuw aan wilde doen, maar Iris vond het niet nodig. Geen gezeur en geen gedoe. 😉 Voor de show laten we zuslief nog wat knoopjes opnieuw dichtdoen, wel zo leuk voor de film.

Als Evert aan komt rijden is de spanning op zijn gezicht te zien. Hij belt aan en waar normaal gesproken de bruid volschiet, zie ik hier dat Evert geëmotioneerd raakt. Wellicht wil je als man niet gefilmd worden terwijl je een traantje wegpinkt, maar ik vind het zó mooi.

 

We vertrekken met het hele gezin, vier jongens en één hele knappe dame (Maud, 6 maanden) naar de hei. Een super mooie plek voor een fotoshoot; de schapen lopen rond en de zon schijnt volop. Evert en Iris zijn zo gek als een cent en maken ook nog wat foto’s die hopelijk níet in hun trouwalbum terecht zijn gekomen…….. “Had ik ergens gezien op Pinterest en het leek me wel leuk”……. Gelukkig krijgt kleine Maud nog niet mee wat papa en mama voor geks doen.

 

Na de lunch in Beilen, vindt de ceremonie plaats op de pier bij het Ermerstrand. Rondom de locatie wordt er gezwommen en gasten van het Ermerstrand kijken stiekem mee naar de ceremonie. Tijdens de ceremonie kom ik iets meer te weten van het bruidspaar en dat raakt me. Vooral de vriendschap tussen Evert en zijn getuige, een man die ouder was dan zijn eigen vader, vond ik erg bijzonder. Gelukkig let niemand op mij terwijl ik aan het filmen ben, maar ook ik moet een paar keer slikken.

 

Als het ja-woord is uitgesproken, mogen niet alleen de getuigen tekenen: ook alle jongens zetten hun handtekening onder de trouwakte en baby Maud laat een vingerafdruk achter. Zo lief en mooi om te zien hoe dit samengestelde gezin iedereen bij het huwelijk betrekt!

Na de ceremonie volgt de borrel, het aansnijden van de taart (“Bonusmama, wil je met papa trouwen?”) en nog iets later op de middag volgt een heerlijke BBQ. Het is de bedoeling dat de openingsdans wordt gedaan op Ed Sheeran, maar Evert vindt het nog even leuk om Iris te pesten en ‘In de blote kont’ te draaien. Als Evert zijn momentje heeft gehad, openen ze de dansvloer en kan het feest beginnen.

 

Wat een heerlijke, ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’ mentaliteit heerste hier! Het vertrouwen, de humor… het was een heerlijke dag in het mooie Noorden!

Mark en Mirthe

 

27 juli 2018 | “Ik vínd je lief of ik héb je lief”

 

[ Trouwclip en trouwfilm ]

 

Het is 38gr, een temperatuur die je eerder bij een bruiloft verwacht in Caribisch gebied, dan bij een bruiloft in het Twentse Vjenne. Vandaag leg ik niet zomaar een bruiloft vast; het is de bruiloft van een hele goede vriendin! Samen met twee andere vriendinnen ben ik ceremoniemeester. De andere twee dames, Hilde en Judith, zorgen deze dag voor de gasten, houden de planning in de gaten én hebben het woord tijdens de ceremonie!

Mark komt aanrijden in een Jaguar cabrio en ze zien elkaar voor het eerst bij de voordeur. Na een fijne lunch vertrekt eerst de familie en daarna ook Mark en Mirthe naar de ceremonie, die dus wordt geleid door twee beste vriendinnen van de bruid. De broers van Mirthe kregen ook even het woord en we leren dat Mark geen Mark heet, maar: ‘Metjou!?’.

Na de ceremonie wordt er geproost en is de Candy Bar (of was het toch Randy ABC…?) geopend.

Na de ceremonie vertrekken we al lopend door Vriezenveen naar de kerk. Onder andere het moment van wegbrengen door vader, het aansteken van een kaars ter nagedachtenis aan opa, het brengen van de ringen door een lieve nicht (Rinske, topper!), maken er een persoonlijke dienst van. De bloemetjes om de pols van Mirthe overleven de hitte niet, opa’s en oma’s zitten met hun voeten in afwasbakken onder de boom, we eten carpaccio van een steen, krijgen vers gemaakte pizza voorgeschoteld, schudden met z’n allen de kruiden op de kip, het vlees is zo mals dat het van de vork valt en we eten de lekkerste toetjes. Mark en Mirthe voetballen nog even voor wat toffe foto’s (die worden gemaakt door Kim Hoekstra) en daarna vertrekken ze voor het feest naar het Hookhoes te Almelo. Ondanks de hitte is de dansvloer snel gevuld, Mirthe veegt zweet af met haar sleep, een dj en een saxofonist geven een vette show weg, Mark denkt ook nog even dat hij dj is en we dansen tot ons haar eruit ziet alsof we net onder de douche vandaan komen. Om de dag in stijl af te sluiten, vindt er een prachtige maansverduistering plaats, alsof het bruidspaar óók daar voor gezorgd heeft. Wát een dag!

 

Rogier en Esther

 

31 augustus 2018 | “… en blijf met name verliefd op elkaar, want verliefd zijn is veel leuker”

 

[ Trouwclip ]

 

Een hele tijd geleden benaderde Esther me met de vraag of ik iets kon betekenen op hun trouwdag. Aan het eind van de zomervakantie, net voordat het nieuwe schooljaar begint, mag ik nog even een mooie bruiloft vastleggen in Boxmeer.

Met alle plezier rij ik die dag naar Boxmeer, om daar op een hele chique plek terecht te komen: Klooster Elsendael! Het Klooster is het hele weekend afgehuurd voor Rogier en Esther en hun gasten. Wat een mega mooi weekend gaat dat worden!

Rogier en Esther hebben samen zoontje Niek (1.5 jr) en deze kleine man krijgt mooie nieuwe Adidasjes, een kort broekje, blouse en bretels aan. Het staat hem super! In de tijd dat Rogier zelf z’n mooiste pak aantrekt, worden ook alle dames klaargemaakt. Een aantal kapsters van Ami Kappers zijn ingehuurd om de haren te doen van zussen, schoonzussen, moeders en dochters. Als iedereen klaar is, zien Rogier en Esther elkaar voor het eerst in ‘Klein Elsendael’; de heren aan de ene kant van de poort, de dames aan de andere kant. De poortdeur gaat open en het enige dat je hoort is: “Oooh, kijk eens Niek, mama is mooi!!”. Het bruidspaar houdt het droog, de (schoon)zussen niet. Blijft een bijzonder en spannend moment als ze elkaar voor het eerst zien.

 

Omdat ze het hele weekend hebben, is er meer dan genoeg tijd om mooie foto’s te maken. Er worden dus foto’s gemaakt in de tuin, in het klooster en op een externe locatie die het bruidspaar zelf had uitgekozen. Met en zonder kinderen, met en zonder gasten. Wat was dat relaxed zeg! Niks geen gehaast! Zelfs de bruidegom leek de shoot leuk te vinden.

Na de shoots was het dan toch tijd voor de ceremonie. En niemand anders dan de vader van Rogier leidde de ceremonie en voltrok het huwelijk: hij was dus de BABS! Dat schijn je in een dag te kunnen regelen, als je best wat geld betaalt en een keer naar de rechtbank wilt om het officieel vast te laten leggen. Zuslief krijgt ook nog even het woord en herinnert Esther er dan aan wat ze in groep 8 op had geschreven over haar toekomst. Ze schreef dat ze een gigantisch huis wilde, een werkster, twee kindjes, twee zwembaden en een eigen zaak. Niet alle wensen zijn gerealiseerd, maar ze trouwt wel mooi met de liefde van haar leven! Als het ja-woord is gezegd, brengt Niek de ringen naar papa en mama en daarna is het tijd voor de borrel!

Nadat de gasten zich hebben opgefrist in hun hotelkamers, schuiven ze aan bij de BBQ. Rogier en Esther hadden goed uitgedacht hoe ze alles precies wilde hebben (een draaiboek van 33 pagina’s is niet niks!) en dit heeft er voor gezorgd dat alles goed verliep, de aankleding op elkaar was afgestemd, de gasten niks te kort kwamen en er een hele fijne sfeer hing.

 

Na de BBQ ga ik weer richting Twente, om de volgende ochtend snel een teaser in elkaar te zetten zodat ze die zaterdagavond tijdens hun feest kunnen laten zien. Het bruidspaar en de gasten genoten de rest van het weekend o.a. nog van een bierproeverij, een high tea en twee gigantische feesten.